Pojęcia nie mam , wiem ze pierwsza nie komunistyczna Rada Miasta miała członków KPNu , to oni kazali wyburzyć pomnik Czynu Rewolucyjnego i ten na Zwycięstwa.
Ale nie wyburzono chyba wszystkich prawda ? W jednym z tematów widziałem zdjęcie zrobione prze Hakera w Ostrowach Górniczych. Ten pomnik chyba nadal stoi ?
Zniszczmy najlepiej wszystko co nam się źle kojarzy. Przy takim myśleniu nie uchowała by się żadna pamiątka historyczna. Dobrze, że jest inaczej. I tak zbyt wiele cennych pamiątek historycznych ulega zniszczeniu przez to, że nikt się nimi nie zajmuje. I jak na złość u Nas w Sosnowcu takich przykładów znalazło by się wiele. Doceńcie to co pozostało.
jedną z najlepszych decyzji jaką było można sobie wymarzyć było zniszczenie tych okropnych rur w Sielcu, i chwała za rozmontowanie tego ochydztwa, a co do pominików sławiących chwałę Żołnierza Radzieckiego to całe szczęście że powyd..li to z naszego krajobrazu bo dalej byśmy byli pośmiewiskiem na całą Polskę jak Dąbrowa Górnicza ze swym exlusywnym centrum
tak stary drzewa tez burzymy w kierunku jedynie słusznym do niemiec... huty, kopalnie, domy, sady, krzesła, filiżanki, byle kłaść kasę na Armię Czerwoną i jej pomniki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum