W piątek na masie w k-c było około 70osób, w Krakowie -160 . W warszawie prawie 2tyś . Wiec mamy drugie miejsce.
Racibórz ma rację pisząc w tekście że mają największa masę na Śląsku.
I jeszcze jedno moje przemyślenie - kiedy wreszcie miasto przejmie od PKP plac dworcowy i wywali parking pod zimie? - powstałby super przestrzeń publiczna idealna nie tylko na takie imprezy.
Uwagi co do Masy. Wszystko było ok ze strony organizacyjnej. Niestety jak to bywa wśród kierowców są kierowecy i idioci, tak samo niestety było na Masie. Niektórzy urządzili sobie wyścigi no i efekt był taki, że podczas wyjazdu z Zagórza dosżło do wypadku, przez jednego rowerzyste najpierw ja lekko się poturbowałem (na szczęscie tylko lekkie otarcie) jednak za mną doszło do poważniejszego wypadku. Rozumiem, że niektórzy lubią jeździć szybko, ale Panowie kolarze troszkę spokoju. To jest Masa a nie wyścig kolarski.
Ja mam tylko nadzieje, że osoba która została poszkodowana w wypadku szybko dojdzie do zdrowia.
adinhace, zgadzam się z Tobą jechałem z przodu i starałem się uspokoić uciekinierów żeby jechali za nami i nie rozwalali masy no ale niestety nie każdego da się upilnować.
Trzeba miedzy sobą uspakajać ludzi jeszcze przed górką żeby nie zjeżdżali z niej szybko bo o wypadek w takiej grupie łatwo.
Chciałbym podziękować tym którzy starali się uspakajać szalonych uczestników.
Jedziemy już w najbliższy piątek. Tak jak pisałem zbiórka o 9.30 przed Dworcem PKP w Sosnowcu.
Ok godziny 13 dojeżdżamy do Aqua parku. Wjeżdżamy boczną bramą wprost na teren z otwartymi basenami gdzie odbędzie sie cała impreza. Będzie specjalne miejsce do bezpiecznego pozostawiania rowerów, posiłek dla uczestników oraz specjalne odblaskowe gadżety-zapraszam wszystkich zagłębiowskich rowerzystów.
Trzecia Zagłębiowska Masa Krytyczna odbędzie się 24 kwietnia 2010. Start 15.00 spod Dworca PKP w Sosnowcu, meta Czeladź Rynek. Szczegóły będziemy podawali na bieżąco.
A czy żeby mieć szansę na otrzymanie gwizdka i innych gadżetów, które są artykółami deficytowymi masy, to trzeba bę dzie stawić się już o godzinę wcześniej?
Gwizdków i plakietek będzie przygotowanych w tym roku 3 razy więcej niż ostatnio. Ale dla ciebie andrzej będzie czekać specjalny zestaw startowy do odbioru u mnie. A pojawienie się wcześniej na starcie jest zawsze mile widziane.
Projekt rowerowej ustawy o zmianie ustawy Prawo o Ruchu Drogowym jest już na stronie internetowej Sejmu RP. Tak daleko rowerzyści w Polsce jeszcze nie dotarli. To jest sukces. Ale przed nami batalia w Sejmie. Dlatego trzeba się organizować, naciskać na Posłów i opinię publiczną!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum